Go Back

Kartoffelpizza med pesto og macarpone

Forb. tid30 min
Tilb. tid15 min
Hviletid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 pizzaer

Ingredienser

Pizzabund

  • 1 pakke Valsemøllen Økologisk Pizzamel + tørgær
  • dl vand

Fyld

  • 1 løg
  • 200 g champignon
  • lidt smør til stegning
  • ½ squash
  • 4 kartofler
  • 4 spsk. mascarpone
  • 2 spsk. grøn pesto
  • 2 kugler mozzarella
  • frisk rosmarin
  • flagesalt

Sådan gør du

Pizzabund

  • Hæld indholdet af posen ud i en skål eller i en røremaskine og bland det med tørgæren (svarer til 50 g frisk gær). Tilsæt vand og rør rundt i 5-10 minutter ved mellem hastighed.
  • Del dejen i 4 boller og læg dem under et fugtig viskestykke til hævning i 30 minutter.
  • Rul dejen ud til 4 tynde pizzaer (ca. 30 cm. i diameter).

Fyld

  • Hak løg og champignon i grove, men tynde skiver og svits dem på panden til de bliver bløde i lidt smør. Drys med lidt salt og peber.
  • Smør pesto på pizzabundene. Kom det ikke helt ud til kanterne, så får du en dejlig sprød kant!
  • Fordel mozzarella på pizzaerne efterfulgt af tynde skiver af kartoffel.
  • Top med fintskåret squash og din champignon- og løg blanding.
  • Drys med flagesalt og fordel frisk rosmarin ud på pizzaerne.
  • Bag i ovnen ved 250 grader i 18-22 minutter eller til der er lysebrune pletter på bunden.