Go Back

Spinatboller

Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t 10 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 200 g frossen spinat (jeg brugte det i kugler)
  • 3 dl kogende vand
  • 30 g gær
  • 60 ml neutral olie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl. blandede kerner (fx. hampefrø, solsikkefrø, chiafrø, hørfrø)
  • 200 g Valsemøllen Manitoba Hvedemel (eller fuldkorn, graham osv)
  • 400 g Valsemøllen Hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • blandede kerner til pynt

Sådan gør du

  • Find en skål (eller røremaskine) og overhæld den frosne spinat med det kogende vand så spinaten kan tø op.
  • Tilsæt gær og rør det godt sammen.
  • Tilsæt også olie, sukker, salt og kerner og rør rundt igen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og hold lidt igen til sidst. Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
  • Drys lidt mel i en skål og lad dejen hæve heri lunt og tildækket i en time.
  • Form 12 boller og kom dem i en form eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med blandede kerner. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
  • Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varm luft. Har du sat dem tæt sammen i en form eller et fad som jeg gjorde, så giv dem omkring 25 minutter. Sætter du dem frit på en bageplade, så giv dem 18-20 minutter. Men hold øje, alle ovne er forskellige. De er færdige, når de er blevet lysebrune på toppen og bunden lyder hul, når du banker på den.