Go Back

Bagt havregrød med bær, banan og nøddetopping

Forb. tid40 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Grød

  • 2 bananer
  • 130 g havregryn, gerne grovvalset
  • 2 æg
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g blåbær (eller en god håndfuld)
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. ingefær, stød eller friskrevet
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • lidt olie eller smør til formen

Nøddetopping (brug de kerner/nødder du har)

  • 1 spsk. solsikkekerner
  • 1 spsk. hampefrø
  • 1 spsk. græskarkerner
  • 1 spsk. chiafrø
  • 2 spsk. sirup eller honning

Sådan gør du

Grød

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Mos bananerne og kom dem i en skål. Slå æggene i, tilsæt mælk og rør grundigt rundt. Tilsæt havregryn og krydderier og rør det hele godt sammen.
  • Vend forsigtigt bærerne deri.
  • Hæld grøden i et ovnfast fad eller gryde. Smør gerne fadet med lidt smør eller olie inden du hælder det i, eller brug bagepapir.
  • Lav din nøddetopping ved at blande alle ingredienser i en skål fordel det over grøden.
  • Bag i ovnen i 30-40 minutter, al efter hvor 'grødet' du ønsker den. Jeg kan godt lide, at den er lidt fast, så jeg gav den 40 minutter. Bagetiden afhænger også af, hvilken form du bruger!
  • Server grøden lun med skyr til.