Go Back

Rabarbersnitter med havregryn

Antal: 12 stk

Ingredienser

Havregrynsbund og top

  • 200 g grovvalset havregryn
  • 130 g havregrynsmel (blend dine normale havregryn i en minihakker eller blender)
  • 180 ml Green Choice Kokosolie (eller smør, 170 g)
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 100 g mørk sirup

Rabarberkompot

  • 200 g rabarber, skåret i skiver af 1 cm
  • 70 g rørsukker
  • 1 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du

Havregrynsbund og top

  • Start med at blende 130 g havregryn i en minihakker eller blender, så det bliver helt fint.
  • Kom grovvalsede havregryn, de fine havregryn, sirup, salt og vaniljepulver i en skål.
  • Varm kokosolien op i en gryde eller i mikroovnen, så det er helt flydende, og kom også det i skålen.
  • Bland godt rundt og tag nu én tredjedel fra til senere og mas resten ned i en form (ca. 20 x 30) med bagepapir til en bund. Kom den i fryseren i en time og lav nu din rabarberkompot.

Rabarberkompot

  • Kom alle ingredienser i en gryde og rør det sammen. Kog kort op og lad det derefter stå og simre ved middel varme i 10 minutter til det hele har samlet sig. Rør undervejs! Lad det køle helt af.

Anretning

  • Når bunden har sat sig i fryseren og rabarberkompotten er kølet af, forel da kompotten jævnt over bunden. Brug den sidste tredjedel af din havregrynsmasse til at drysse over.
  • Kom den nu i fryseren i igen i 2 timer, til kompotten har sat sig.
  • Skær den nu til 12 firkantede snitter, og lad dem tø op inden du nyder dem.

Noter

OBS: Det er en god ide at opbevare dine snitter i fryseren, og tage dem ude løbende, ca. en halv time inden du skal nyde dem. De er lækre både kolde og varme. Smid dem evt. et par minutter i mikroovnen og nyd dem lune med en ske creme fraiche eller flødeskum til!