Go Back

Koldskål med hjemmelavede kammerjunkere

Antal: 4 personer

Ingredienser

Kammerjunkere

  • 250 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ dl mælk
  • ½ stk. vaniljestang
  • 1 æg
  • ½ øko citron, revet skal

Koldskål

  • ½ vaniljestang
  • 4 æggeblommer (evt. pasteruriserede)
  • 120 g sukker
  • 4 dl tykmælk
  • 1 liter kærnemælk
  • ½ øko citron, revet skal plus saft

Sådan gør du

Kammerjunkere

  • Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud. Brug en ske og lidt af sukkeret til at mase ned i vaniljekornene, så kornene skilles ad.
  • Bland mel, bagepulver, sukker, vaniljesukker og citronskal i en skål og smuldre nu sørret deri. Ælt det sammen kort.
  • Tilsæt æg og mælk og ælt i igen for at samle dejen.
  • Tril små kugler (ca 5 g) og læg dem på en bageplade med bagepapir. Brug en finger til at trykke en lille fordybning i mindten af dem alle.
  • Bag i ovnen i 18 minutter ved 150 grader. Lad dem køle helt af på en rist inden servering, og inden du kommer dem i en dåse.

Koldskål

  • Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud. Brug en ske og lidt af sukkeret til at mase ned i vaniljekornene, så kornene skilles ad.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.
  • Pisk kærnemælk og tykmælk i. Tilsæt evt. mere tykmælk, hvis du ønsker en tykkere konsistens.
  • Riv citron skal i, og pres også saften fra citronen i.
  • Server koldskålen iskold med hjemmelavede kammerjunker og friske jordbær.