Go Back

Falafel-vaffel

Antal: 3 personer

Ingredienser

Spinatvafler - 4 stk

  • 200 g spinat (frisk eller frossen, jeg brugte frossen)
  • 3 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • smør til stegning

Falafler - 10-15 stk (afhængig af størrelsen)

  • 1 dåse kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 2 håndfulde persille
  • 2 dl havregryn
  • ½ citron, saften herfra
  • 2 spsk. rasp
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • ½ tsk. peber
  • olie til pensling

Ærtepure

  • 3 dl ærter
  • 3 spsk. creme fraiche (eller skyr)
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Syltede rødløg

  • 3 store rødløg (el 4 små)
  • 3 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. honning
  • lidt peber

Toppings

  • Frisk rucola, spinat eller andet
  • Tomat
  • Gulerod

Sådan gør du

Spinatvafler

  • Kom spinat, æg, mel, mælk, salt og bagepulver i en blender og blend til en glat masse.
  • Varm vaffeljernet op, kom lidt smør på og bag 4 vafler.

Falafler

  • Smid alle ingredienser i en minihakker, foodprocesser eller blender og rør det godt igennem til du får en sammenhængende dej. Dejen må godt være lidt klistret, men du skal kunne rulle kugler af den. Er den dog for klistret ,tilsæt da en halv dl mere havregryn. Har du ikke en blender eller minihakker, kan du også bruge en stavblender! Start da med at blende kikærterne til en cremet masse og tilsæt derefter resten.
  • Rul nu dejen til 10-15 kugler al efter hvor store du ønsker dem, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel kuglerne med neutral olie.
  • Bag i ovnen i 15-25 minutter ved 200 grader afhængig af størrelse. Vend dem når halvdelen af tiden er gået, så begge sider får farve.

Ærtepure

  • Kom ærter, creme fraiche, presset hvidløg, salt og peber i en minihakker og blend til en cremet pure.

Syltede rødløg

  • Skær rødløgene i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med vand, eddike, honning og peber.
  • Kog kort op og lad det derefter stå ved svag varme i 5 minutter. 
  • Lad dem køle af og kom dem i en tæt beholder. Lad dem stå et par timer inden servering. 

Anretning

  • Smør ærtepure på halvdelen af din vaffel, og fyld den derefter med rucola, revet gulerod, tomat, falafel og syltede rødløg. Brug evt. en træpind til at holde din falafel-vaffel lukket!

Noter

I madvaflerne kan du også bruge gulerod i stedet for spinat! Har du ikke et vafeljern, kan du bare lave pandekager i stedet!