Go Back

Chokolademuffins med kikærter

Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 400 g kikærter, blendet (dræne vægt, jeg brugte dåser)
  • 3 æg
  • 2,5 spsk. smagsneutral olie
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl rørsukker
  • 150 g mørk chokolade, smeltet
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. salt

Sådan gør du

  • Dræn kikærterne for vand kom dem i en minihakker eller foodprocesser (en stavblender kan også bruges). Blend til en cremet masse. Du kan med fordel smide et af de tre æg i, så det bedre kører rundt.
  • Kom kikærtemassen i en stor skål og tilsæt æg, olie, chiafrø, kakao, sukker, bagepulver og salt og rør dejen godt sammen med en elpisker.
  • Smelt chokoladen ved lav varme i en gryde og hæld den i dejen. Rør rundt igen.
  • Fordel dejen i 12 muffinsforme (gerne i en smurt stålform eller silikoneform), og bag dine muffins ved 175 grader almindelig ovn i 15-20 minutter. Men hold øje! De er færdige når du kan sætte en gaffel i, og der ikke hænger dej fast!