Go Back

Thai-peanut-curry

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 spsk. kokosolie eller normal olie til stegning
  • 1 stort løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1,5-2 spsk. frisk ingefær, revet
  • 200 g champignon, i tynde skiver
  • 300 g kylling, i strimler
  • 1-1,5 spsk. rød karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • ½ lime, saften herfra
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. soyasauce
  • 4 forårsløg, finthakket
  • 150 g bønnespirer
  • 1 bundt frisk koriander
  • peanuts, grofthakket
  • salt og peber
  • 250 g æggenudler/glasnudler/risnudler

Sådan gør du

  • Sauter løg, hvidløg og frisk ingefær i olie på en pande med høje kanter (eller i en gryde) til løgene er klare. Tilsæt champignon og lad dem stege med i et par minutter.
  • Skær kylling i strimler og kom også det på panden sammen med rød karrypasta. Lad det stege til kødet er brunet godt.
  • Tilsæt kokosmælk, saften fra en halv lime, fiskesauce, soyasauce og peanutbutter. Lad retten simre ved middel varme i 10-12 minutter.
  • Tilsæt nu bønnespirer og finthakket forårsløg (gem lidt til anretning) og lad det blive varmet igennem.
  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af inden du vender dem i retten.
  • Smag til med salt og peber. Tilsæt mere karrypasta hvis retten ikke smager af nok eller tilsæt mere peanutbutter, hvis retten er blevet for stærk.
  • Hak koriander og vend det i retten lige inden servering (gem lidt til anretning).
  • Anret på fire tallerkener og top med koriander, bønnespirer, forårsløg og grofthakkede peanuts.