Go Back

Bygotto Bowl

Ingredienser

Bygotto

  • 15 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 125 g perlebyg
  • 50 g champignon
  • ½ citron
  • 2 dl grøntsagsbullion
  • 125 g ricotta ost
  • frisk persille
  • salt og peber

Bagte grøntsager

  • 200 g cherrytomater
  • 3 gulerødder
  • ½ dåse kikærter
  • 4 spsk. balsamicoeddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • tørret chilli

Ærtepure

  • 2 dl ærter
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Toppings

  • 2 dl edemamebønner
  • frisk persille
  • hasselnødder
  • frisk citron

Sådan gør du

Bygotto

  • Varm smør i en gryde uden det bruner.
  • Tilsæt finthakket løg og hvidløg og lad det stege i 1 minut.
  • Tilsæt perlebyg og steg i 2 minutter, til de er blanke.
  • Tilsæt grøntsagsboullion, og kog under låg i 20 minutter. Rør jævnligt. Efter 10 minutter (af de 20), tilsæt champignon, salt, peber og saften fra citronen og kog videre under låg.
  • Efter de 20 minutter, vend ricotta ost deri. Varm retten igennem ved svag varme under låg i 5 minutter og tilsæt finthakket persille lige inden servering.

Bagte grøntsager

  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Skær tomaterne i halve, skær gulerødderne i skiver og kom dem på en bageplade med bagepapir sammen med en halv dåse kikærter.
  • Bland olie og balsamicoeddike og pensel grøntsagerne.
  • Drys med salt, peber og tørrest chilli.
  • Bag i ovnen i 20 minutter.

Ærtepure

  • Kom ærte, hvidløg, creme fraiche, salt og peber i en minihakker og blend til det har den rette kosistens.

Anretning

  • Kom din bygotto, bagte grøntsager og edemamebønner i to skåle. Top med frisk persille, citron og hasselnødder.