Go Back

Fastelavns-vandbakkelser med hindbærfrosting

Antal: 12 stk

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 2 dl vand
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. sukker
  • 3 æg

Hindbærfrosting

  • 200 g frosne hindbær
  • 4 spsk. vand
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g blødt smør
  • 500 g floremelis

Sådan gør du

Vandbakkelser

  • Kom vand og smør i en gryde og bring det i kog.
  • Tilsæt mel og sukker under omrøring. Varm dejen godt i gennem og og kom den nu en skål. Lad den køle lidt af.
  • Tilsæt æg et ad gangen imens du rører godt. Rør rundt til dejen har samlet sig.
  • Sæt 12 små toppe (cs. 6 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir. Brug enten en pose med tyl, eller to skeer.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
    OBS: åben ikke oven de første 15 minutter, da dejen så vil falde sammen!
  • Lad dem køle af inden du kommer din hindbærfrosting på.

Hindbærfrosting

  • Kom hindbær, vand og vaniljesukker i en gryde og lad det koge op.
  • Tag det af varmen og pres det nu igennem en sigte så alt æden kommer fra. Kom den i køleskabet så den bliver helt kølet af.
  • Pisk smør og kom floremelis i lidt ad gangen. Pisk i 5 minutter, til du får en lys og luft masse.
  • Vend den afkølede hindbærpure i.
  • Kom det i en sprøjtepose og sprøjt et fint lag ind imellen en vandbakkelse.