Go Back

Koldhævede Surdejsboller

Antal: 18 stk

Ingredienser

  • 1 ps. Valsemøllen Surdejsboller
  • 1 brev Valsemøllen tørgær, svarer til 25 g frisk gær
  • 6 3/4 dl vand, lidt koldere end lunkent
  • lidt mel til at drysse bordet med

Sådan gør du

Dag 1

  • Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær. Bland posens indhold i.
  • Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter – indtil dejen slipper skålens sider.
  • Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min. indtil den viser aktivitet.
  • Fold dejen. (se hvordan i link øverst)
  • Lad dejen hæve på køl i 8-24 timer.

Dag 2

  • Forvarm ovnen til 250°C. Sæt en bageplade (eller endnu bedre: bagesten eller bagestål) ind i ovnen med det samme og lad den varme med.
  • Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Brug f.eks. speltmel til at drysse på bordet.
  • Del dejen i ca. 18 lige store stykker med en dejdeler og fordel dem forsigtigt på to bageplader beklædt med bagepapir.
  • Skru ovnen ned til 230°C (varmluft 220°C). Sæt første omgang boller i ovnen på den varme bageplade/bagesten/-stål vha. af bagepapiret.
  • Bag bollerne i 18-20 minutter til de er gyldne.
  • Gentag processen med den anden plade boller. Lad bollerne køle af på en rist.