Go Back

Fuldkornsboller med gulerod og solsikkekerner

Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • dl lunkent vand
  • 2 små gulerødder, revet
  • 50 g blødt smør
  • 50 g solsikkekerner
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 1 æg
  • 150 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
  • 450 g Valsemøllen Hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gær i lunkent vand og tilsæt salt, sukker, smør, æg, solsikkerkerner og gulerødder og rør rundt.
  • Kom fuldkornshvedemel i og tilsæt hvedemel lidt ad gangen imens du rører sammen. Har du en røremaskine, ælt da i 10 minutter, eller til dejen er glat, smidig og elastisk.
  • Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter og rul den derefter til en pølse og skær 16 stykker og form dem til boller.
  • Sæt bollerne på en bradepande med bagepapir tæt sammen, og lad dem efterhæve tildækket i 60 minutter.
  • Pensl med æg eller vand og drys med solsikkekerner.
  • Bag i en forvarmet ovn i 20 minutter ved 220 grader.