Go Back

Italiensk Focaccia

Ingredienser

Fordej

  • 250 g vand
  • 2 g gær
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 200 g hvedemel

Focaccia

  • 1 portion fordej
  • 520 g vand
  • 20 g gær
  • 10 g sukker
  • 600 g hvedemel
  • 16 g salt
  • olivenolie
  • groft salt eller flagesalt
  • frisk rosmarin
  • tørret chilli

Sådan gør du

Fordej

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter melet.
  • Rør sammen i 1 minut med en grydeske.
  • Dæk skålen med plastik og lad den stå i 12-24 timer ved stuetemperatur.

Focaccia

  • Bland 1 portion fordej, vand, gær, sukker og hvedemel med en røremaskine i 10-15 minutter på høj hastighed. Tilsæt salt, og rør igen i 2 minutter.
  • Læg dejen i et ildfast fad eller en flad skål og læg plastik over. Lad den hæve til dobbelt størrelse.
  • Vend dejens 4 sider ind over midten med olie på fingrene.
  • Smør din form eller fad og hæld dejen over i den.
  • Hæld rigelig med olivenolie over og tryk huller i dejen med fingrene.
  • Drys med groft salt eller flagesalt, samt tørret chilli og kom frisk rosmarin på.
  • Hæv i 10 minutter, og bag derefter i ovnen i 20-25 minutter ved 225 grader.