Go Back

Julesnegle med marcipan, æble- og mandelremonce

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 2 dl lun mælk
  • 100 g smør, smeltet
  • 1 spsk. kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel

Remonce

  • 120 g blødt smør
  • 120 g brunt farin
  • 2 spsk. kanel
  • 120 g marcipan
  • 1 revet æble
  • 50 g hakkede mandler

Sådan gør du

  • Lun mælken til lillefingervarm og kom den i en skål sammen med gæren og rør rundt
  • Tilsæt de resterende ingredienser, og vent med melet
  • Tilsæt nu melet lidt efter lidt og rør i 5-10 minutter. Har du en røremaskine, så rør i 10 minutter ved mellem hastighed, så bliver dejen god og smidig
  • Lad dejen hæve tildækket i en times tid
  • Nu skal du lave din remocne! Riv marcipan og æble på et rivejern og kom det i en skål. Kom resten af ingredienserne i, og rør rundt
  • Efter dejen er hævet færdig, ruller du den ud på et bord til en firkant. Den skal ca. være ½ cm tyk.
  • Fordel din remonce jævn på hele dejfladen og rul den nu sammen som en roulade og skær den i skiver af en tykkelse på 2 cm.
  • Kom dem i en bradepande og pensel med et sammenpisket æg.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. Hold øje!
  • Server evt. med glasur.