Start med at blende 130 g havregryn i en minihakker eller blender, så det bliver helt fint.
Kom grovvalsede havregryn, det fine havregryn, sirup, salt og vaniljepulver i en skål.
Varm kokosolien op i en gryde eller mikroovn, så det er helt flydende. Kom også det i skålen.
Bland godt rundt og tag nu én tredjedel fra til senere og mas resten ned i en form (ca. 20 x 30) med bagepapir til en bund. Kom den i fryseren i en time.
Når bunden har sat sig i fryseren, opvarm så chokolade og peanutbutter over et vandbad eller i en gryde og hæld det udover bunden. Brug den sidste tredjedel af din havregrynsmasse til at drysse over toppen.
Kom dine havregrynsbarer i fryseren i ca. 3 timer eller til chokoladen har sat sig. Skær den nu til 12 firkantede snitter, og lad dem tø lidt op en 5 minutter tid, inden du nyder dem.OBS: Baren er bedst, hvis du opbevare den i fryseren. Så sikrer du dig at den holder sin form, da kokoskolien har nemt ved at tø. Jeg napper blot en bar ud 5 minutter inden jeg skal spise den, og så er den klar!