Go Back

Svampede gulerodsboller

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 15 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 3 gulerødder, revet
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • 1 håndfuld chiafrø
  • 1 håndfuld hørfrø
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. honning

Sådan gør du

  • Start med at røre gæren ud i vandet i en skål.
  • Tilsæt alle andre ingredienser og rør rundt med en ske, til det har en grødet konsistens.
  • Kom et vådt viskestykke over og sæt dejen i køleskabet og lad den hæve natten over.
  • Tænd ovnen på 230 grader. Brug en ske til at sætte dejen på en bageplade med bagepapir. Bag i 18-20 minutter, til de er gyldne og lyder hule når man banker på dem under bunden.