Go Back

Svigermors hjemmelavede granola

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min

Ingredienser

  • 40 g smør
  • 2 spsk. honning eller sirup
  • 250 g grovvalset havregryn
  • 50 g chiafrø
  • 40 g hampefrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g hørfrø
  • 100 g mandler, hakket
  • 2 håndfulde rosiner
  • 1 spsk. vaniliepulver

Sådan gør du

  • Start med at opvarme en pande med smør og sirup/honning.
  • Tilsæt frø, kerner, mandler og havregryn og bland det rundt på panden i 3 minutter. Er granolaen for tør, så tilsæt evt. lidt mere smør eller sirup/honning.
  • Bag i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter. Vend efter hvert 5 minut.
    OBS: Husk at være opmærksom så den ikke brænder på, da ingen ovne er ens!
  • Køl af på en rist, drys med lidt vaniljepulver og tilsæt derefter rosiner.
  • Kom først granolaen i en tætlukket beholder når den er kølet HELT af.