Go Back

KOLDHÆVEDE KERNEBOLLER

Ingredienser

  • 6 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 1 spsk. salt
  • 1/4 tsk. sukker
  • 400 g hvedemel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 2 dl havregryn
  • 40 g græskarkerner
  • 30 g sesamfrø
  • 30 g hørfrø
  • 30 g hampefrø
  • 1 sammenpisker æg
  • kerner til pynt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i en skål med lunken vand
  • Bland mel, kerner, havregryn, salt og sukker i en anden skål og tilsæt det lidt efter lidt imens du rører
  • Rør dejen godt sammen i 10 minutter, enten i en røremaskine eller med håndkræft.
  • Sæt dejen i køleskabet natten over under et fugtigt viskestykke.
  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft og brug en ske til at sætte dejen på en bageplade med bagepapir.
  • Bag i ovnen ca. i 12 minutter til de er gyldne og hule under bunden.