Go Back

Boller i gulerodskarry - med et indisk twist!

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv flæsk
  • 2 æg
  • 2 spsk. frisk ingefær, revet
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 løg, finthakket
  • 5 fed hvidløg, finthakket
  • 1 stk. Patak's Korma Paste Pot
  • 8 dl hønsebullion
  • 450 g gulerødder, i tern
  • 1 dl youghurt naturel
  • 1 granatæble
  • frisk korriander
  • Pataks mango chutney
  • ris
  • naan brød

Sådan gør du

  • Det hakkede kød røres med æg, mel, 1 tsk. revet ingefær, 1 fintrevet løg og salt og peber. Rør til farsen er nogenlunde ensartet og lad den trække i en halv time på køl, imens du laver saucen.
  • Steg 2 finthakkede løg, det resterende ingefær og hvidløg i en stor gryde i lidt olie til det har fået lidt farve.
  • Tilsæt nu Korma Paste og steg til du kan dufte krydderierne.
  • Tilsæt bullion og gulerodstern og lad det simre i ca. 25 minutter, til gulerødderne er helt møre.
  • Blend saucen til den er helt glat.
  • Hæld saucen tilbage i gryden og form nu boller af farsen og læg dem forsigtigt i saucen og lad den simre i 10 minutter. OBS: vil du sikre dig, at dine kødboller får nok, er det en god ide at lægge dem i kogende vand i 5 minutter, inden du lægger dem i saucen.
  • Smag saucen til med salt og peber, og evt. en smule limesaft. Server retten toppet med yoghurt, frisk korriander og granatæblekerner.
  • Nyd retten sammen med ris/og eller naanbrød og mango chutney.