Go Back

Vaffelkage med hindbærcreme og bær

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

Vafler ala brødblanding Valsemøllen

  • 1 pakke Valsemøllen Vafler
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljesukker

Hjemmelavede kakaovafler med banan (gang evt. en halv gang op al efter hvor tyk du ønsker dine vafler)

  • 1 banan
  • 200 g hvedemel
  • 2 æg
  • 3 dl mælk
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • smør til stegning

Hindbærcreme

  • 1/4 l piskefløde
  • 2 dl cremefraiche 38%
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. flormelis
  • 200 g hindbær (frossen)

Pynt

  • friske hindbær og blåbær
  • mørkt chokolade, finthakket
  • flormelis

Sådan gør du

Hjemmelavede kakaovafler med banan

  • Mos bananen med en gaffel og kom den i en skål.
  • Tilsæt æg, hvedemel, mælk, bagepulver, kakaopulver, salt og sukker og rør rundt med en elpisker.
  • Opvarm vaffeljernet og smør den med fedstof. Bag vaflerne - brug ca. 1dl. dej pr. vaffel.
  • Lad vaflerne køle helt af inden du kommer hindbærcreme på.

Hindbærcreme

  • Lad hindbærrene tø lidt op og mas dem med en gaffel i en skål.
  • Tilsæt flormelis, creme fraiche og vaniljesukker.
  • Pisk fløden til let skum og vend den i hindbærblandingen.

Sammensætning

  • Start med en vaffel og fordel hindbærcreme derpå. Fortsæt til du ikke har flere, og afslut med creme. Top med friske bær og chokolade. Drys evt. med flormelis.