Go Back

Rødbedeboller

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Antal: 25 stk

Ingredienser

  • 350 g revet rødbede
  • 50 g gær
  • ½ l lunkent vand
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olie
  • 3 tsk, salt
  • 300 g hvedemel
  • 400 g fuldkorns speltmel
  • 200 g manitoba hvedemel
  • 1 æg
  • diverse kerner

Sådan gør du

  • Rør vand og gær sammen i en røremaskine eller brug en håndmixer.
  • Riv rødbede fint og tilsæt til skålen sammen med alle de andre ingredienser undtagen ægget. 
  • Rær i 10 minutter ved mellem hastighed til dejen slipper siderne men stadig sidder fast i bunden. 
  • Læg dejen på et melet bord og lad den hæve i 15 minutter. 
  • Form 25 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med et sammenpisket æg og drys med diverse kerner. 
  • Bag i ovnen til 15-25 minutter.