Go Back

Koldhævede fuldkornssandwich med rød pesto og serrano

Forb. tid10 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

DEJ

  • 1 pose Valsemøllen Økologiske Fuldkornsboller
  • 1 brev Valsemøllen tørgær (svarer til 25 g. frisk gær)
  • 7-8 dl lunkent vand
  • 1 dl hørfrø
  • ½ dl sesamfrø
  • ½ dl græskarkerner
  • 1 sammenpisket æg

RØD PESTO

  • 1 pose Valsemøllen Green Life Rød Pesto
  • ½ dl koldt vand
  • 1 dl olie

FYLD

  • rucola
  • frisk parmasan
  • serranoskinke

Sådan gør du

DEJ

  • Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær (er med i posen) i en skål og tilsæt vand. 
  • Tilsæt diverse kerne efter eget valg, her er brugt henholdsvis hørfrø, sesamfrø og græskarkerner for at give et mere knasende sandwichbrød. 
  • Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellem hastighed eller med en røreske. 
  • Dæk skålen til, og lad dejen hæve i mindst 6 timer i køleskabet (maks 24). 
  • Af brødblandingen kan du forme 18 boller. Jeg valgte at forme 10 store boller, da jeg vil bruge dem til sandwichbrød. 
  • Form brødene og læg dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve i 30 minutter. 
  • Pensel med et sammenpisket æg og pynt med kerner. 
  • Bag i ovnen i 20-25 minutter (alt efter størrelse) ved 200 grader (220 grader varm luft)
  • Lad brødene køle af, og lav nu din pesto. 

RØD PESTO

  • Hæld pestoblandingen i en skål og tilsæt vand og olie og rør rundt. Ønsker de en tyndere konsistens, tilsæt da mere vand eller olie. 

SANDWICH

  • Smør nu pestoen på dine sandwichbrød, og kom rucola, frisk parmasan og serranoskinke i. Så er de klar til madpakken eller picnicturen!