Go Back

Kokos-karamelkage!

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min

Ingredienser

Kokosbund

  • 125 g smør
  • 140 g hvedemel
  • 140 g brun farin
  • 50 g kokosmel

Karamelfyld

  • 1 dåse kondenseret mælk (sødet)
  • 3 spsk. sirup
  • 30 g smør
  • lidt salt

Chokoladeovertræk

  • 125 g mørk chokolade
  • 25 g smør

Sådan gør du

Kokosbund

  • Smelt smørret og rør det sammen med brun farin, kokos og mel med en elpisker
  • Tryk dejen ud i et fad, ca. 20x20 cm, og bag bunden i 12-15 minutter ved 175 grader, indtil den er lysebrun
  • Imens bunden er i ovnen, laver du karamellen ved at blande kondenseret mælk, salt, smør og sirup. Lad det koge op kort under omrøring og lad det derefter stå over lavere varme i ca. 10 minutter, i mens du rører, og karamellen bliver lidt tykkere og mørkere
  • Tag bunden ud og lade den køle af inden du hælder karamellen over. Bag nu kagen igen i 10-15 minutter til karamellen er fast og gylden
  • Nu skal kagen køle helt af, inden overtrækker den med chokoladeovertræk. 
  • Hak chokoladen fint og smid det i en gryde med smør. Overtræk kagen med chokoladen og lad nu kagen sætte sig i 2-3 timer, gerne natten over, så er den endnu bedre! Opbevar kagen i køleskabet, så er den absolut bedst!