Go Back

Klassisk lasagne med grøntsager

Forb. tid1 t
Tilb. tid1 t 20 min
Samlet tid2 t 20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødsauce

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • ½ broccoli, i buketter
  • 4 gulerødder, revet
  • 200 g champignon, grofthakket
  • 300 g frossen spinat, hakket
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater (400g)
  • dl vand
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1,5 spsk. tørret timian
  • 1,5 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 tsk. rørsukker
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • olie til bruning

Derudover

  • frisk basillikum
  • mornayssovs
  • 125 g lasagneplader
  • 200 g frisk mozarella

Sådan gør du

Kødsauce

  • Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i olie. Tilsæt kødet og lad det få en god brun farve inden du tilsætter grøntsagerne.
  • Tilsæt til sidst hakkede tomater, tomatpure, vand, krydderier, æblecidereddike og rærsukker og smag til med salt og peber.
  • Lad kødsaucen simre en god times tid ved svag varme under låg.

Sammensætning

  • Find et ildfast fad, og start med at fordele kødsauce i bunden efterfulgt af mornaysauce og lasagneplader. Fortsæt til du ikke har mere fyld og afslut med kødsauce og mornaysovs på toppen.
  • Bag lasagnen ved 130 grader i 60 minutter. Fordel nu ost over og bag yderligere i 15-20 minutter ved 150 grader.
  • Nyd lasagnen varm og top den med frisk basilikum.