Go Back
Udskriv
4.5 fra 2 stemmer

Pirogger med feta, spinat, tomat og champignon

Forb. tid1 t 20 min
Tilb. tid12 min
Samlet tid1 t 32 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 4 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1,5 spsk. olie
  • 200 g rugmel
  • 400-450 g hvedemel

Fyld

  • 2 rødløg (eller 1 stort), finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 tomater, i små tern
  • 150 g brune champignon, finthakket
  • 100 g frisk spinat
  • 1 rød peber, finthakket
  • 150 g feta, smuldret groft
  • 2 spsk. olie
  • 3 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. paprika
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 3 spsk. hørfrø
  • Salt og peber

Sådan gør du

Dej

  • Start med at lune mælken og rør gæren ud deri.
  • Tilsæt sukker, salt og olie og rør igen.
  • Tilsæt rugmel og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen. Har du en røremaskine, rør da i 5 minutter ved mellem hastighed og tilsæt mel til dejen slipper siderne men stadig hænger fast i bunden.
  • Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

Fyld

  • Sauter finthakket løg, hvidløg, champignon, spidskommen, paprika og salt og peber til det er klar i farven.
  • Tilsæt finthakket tomat og spinat, og lad det blive over varmen til spinaten er faldet sammen. Tilsæt til sidst feta.
  • Lav ca. 12 klumper dej og rul dem til boller. Brug derefter en kagerulle eller hænderne til at trykke dem til flade cirkler. Fordel én skefuld fyld på de 12 pirogger. Fyldet lægges på den ene halvdel af dejen, hvorefter den anden halvdelen foldes henover, og kanter trykkes sammen med en gaffel.
  • Pensl piroggerne med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø og hørfrø.
  • Bag piroggerne i ovnen i 12 minutter ved 200 grader.