Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Gulerodsmuffins med valnødder og ostefrosting

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min

Ingredienser

Kagedej

  • 3 æg
  • 210 g hvedemel
  • dl olie, smagsneutral
  • 450 g brun farin
  • 300 g gulerødder, groftrevet
  • tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. salt
  • 100 g valnødder

Ostefrosting

  • 200 g flødeost naturel
  • 150 g flormelis
  • 100 g smør, blødt
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 citron, skallen herfra (ikke saften!)

Vaniljesmørcreme

  • 120 g smør i tern, blødt
  • 500 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1 spsk. mælk
  • frugtfarve efter eget valg

Sådan gør du

  • Muffins
  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  • Riv gulerødderne og rør derefter alle ingredienser godt sammen i en skål.
  • Fordel dejen i 10-12 forme og bag dem i ca. 25-30 minutter. Hold øje med dem!
    Alternativ: Lav en kage og hæld dejen i en rund form på ca. 24 cm i diameter med bagepapir og bag den i ca. 60 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Stik en gaffel i dine muffins og tjek, at der ikke hænger noget fast, inden du tager dem ud.

Ostefrosting

  • Pisk alle ingredienser sammen til du har en cremet frosting. Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, smør du bare frostingen på.

Smørcreme

  • Pisk smørret blødt med en håndmixer.
  • Tilsæt floremelis lidt ad gangen imens du pisker ved mellem hastighed.
  • Tilsæt vaniljeekstrakt (og evt. frugtfarve) og derefter mælken gradvis. Rør nu i 4 minutter ved høj hastighed.
  • Tilsæt mere flormelis hvis den bliver for blød.
  • Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, smør du bare frostingen på.