Go Back
Udskriv
Recipe Image
Udskriv
Banankage med chokolade
Forb. tid
20
min
Tilb. tid
55
min
Samlet tid
1
t
15
min
Antal:
10
stk
Ingredienser
4
æg
250
g
rørsukker
1
tsk.
vaniljesukker
150
g
hvedemel
1
tsk.
salt
1
tsk.
bagepulver
150
g
smør, smeltet og afkølet
2
modne bananer
80
g
mørk chokolade
Topping
100
g
mørk chokolade
25
g
smør i tern
blåbær
hasselnødder
Sådan gør du
Bland æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det lyst i et par minutter
Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål og sigt det i æg/sukker-blandingen og rør rundt
Smelt søret og vend det i dejen
Hak mørk chokolade og mos bananerne og vend også det i dejen
Beklæd en springform (ca. 24 cm) med bagepapir og fordel dejen heri og b
ag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 55 minutter
Lad kagen køle af og forbered glasuren imens
Smelt chokoladen og tag den af varmen.
Put smøren i den varme chokolade og rør rundt til det bliver en ensartet tyk chokoladeblanding
Smør chokoladeblandingen på den afkølede banankage og pynt evt. med hasselnødder og blåbær
Noter
Tip: Smid evt. et stykke bagepapir over kagen i den sidste halve time, så den ikke bliver sveden på toppen