Go Back

Chokoladekage med dadler, kokos og rødbede

Forb. tid20 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t 5 min

Ingredienser

Kagedej

  • 200 g friske dadler
  • 180 g revet rødbede
  • 100 g mørk chokolade
  • 3 æg
  • 3 spsk. kokosolie
  • 70 g rørsukker
  • spsk. vaniljepulver
  • 30 g kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kokosmel
  • 70 g fint-blendede mandler
  • lidt salt

Topping

  • 30 g hakkede mandler
  • 1 spsk. sigtet floremelis
  • friske blåbær eller andre friske bær
  • 2 dl skyr naturel
  • 1 spsk vaniljepulver

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern
  • Fjern stenene fra dadlerne og blend dem til en cremet masse
  • Smelt chokoladen over et vandbad
  • Pisk dadler, kokosolie, rørsukker og æg sammen til det har en cremet konsistens og tilsæt det smeltede chokolade og pisk igen
  • Bland de tørre ingredienser, vaniljepulver, kakaopulver, bagepulver, kokosmel, mandelmel og salt og bland i den våde masse og pisk
  • Tilsæt til sidst rødbeden og pisk dejen godt
  • Smør en springform på ca. 20-22 cm i diameter og bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 40-45 min
  • Lad kagen køle af og pynt evt. med flormelis, friske bær og mandelsplinter eller andet (man kan også toppe med chokoladeglasur, karamel mm.)
  • Bland skyr med vaniljepulver og top med kakaopulver og nyd det til kagen (her kan du også bruge cremefraiche eller is osv)
    Nyd den!