Go Back

Bananbrød med valnødder og chokolade

Antal: 1 brød eller 10 muffins

Ingredienser

Bananbrød

  • 3 store modne bananer, most (eller 4 små)
  • 200 g hvedemel
  • 3 æg
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • lidt salt
  • 1 spsk. olie
  • 60 g valnødder, grofthakket (gem lidt til pynt)
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket
  • 50 g sirup eller honning (jeg brugte mørk sirup)

Ostecreme

  • 100 g naturel flødeost
  • 50 g blødt smør i tern
  • 100 g flormelis (mere hvis du skal sprøjte den ud)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 citron, skallen herfra (ikke saften) OBS: gem lidt itl pynt

Sådan gør du

Bananbrød (eller muffins)

  • Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen med en elpisker.
  • Beklæd en form med bagepapir og fordel dejen deri.
  • Bag bananbrødet ved 180 grader varm luft i ca. 40-45 minutter. Hold øje! Stik en gaffel i og mærk om bananbrødet er gennembagt. Lad brødet køle hel af inden du pynter det med ostecreme.
  • Muffins: Vælger du at lave muffins, fordel da dejen i 10 forme, og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 minutter.

Ostecreme

  • Pisk alle ingredienser sammen til du har en cremet frosting. Tilsæt evt. mere flormelis hvis den er for våd, og du gerne vil sprøjte den ud med en sprøjtepose.

Anretning

  • Fordel cremen på dit bananbrød og pynt med valnødder og friskreven citronskal.