Udskriv

Pizzasnurrer

Forb. tid2 t
Tilb. tid12 min
Samlet tid2 t 12 min

Ingredienser

Universaldej

  • 550 g vand (koldt)
  • 20 g gær
  • 700 g hvedemel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 20 g salt

Pizzasauce

  • 1 dåse tomatpure
  • 3 tsk. olivenolie
  • 1 spsk. oregano
  • salt og peber

Sådan gør du

Universaldej

  • Bland mel, vand og gær og ælt dejen godt i 10 minutter. Det er nemt hvis du har en røremaskine, så kan dejen bare passe sig selv. Ælt i yderligere 12 minutter ved højt tempo.
  • Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter.
  • Del dejen i 4 klumper og rul den så tyndt du kan i et rektangel med en kagerulle. 
  • Fordel tomatsovs rundt på hele dejen
  • Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og derefter den anden tredjedel oven på den første tredjedel så der kommer tre lag. 
  • Rul forsigtigt med kagerullen igen så den bliver flad. 
  • Skær dejen i strimler af ca. 3 cm. Tag nu hver enkelt strimmel og skær 3/4 af den, så du kan sno dem mens den ene ende stadig hænger sammen (se fremgangsmåde, link under billede øverst!).
  • Sno pølserne til runde surrer og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter.