Udskriv

Pestoruller

Forb. tid2 t
Tilb. tid12 min
Samlet tid2 t 12 min

Ingredienser

Universaldej

  • 550 g vand (koldt)
  • 20 g gær
  • 700 g hvedemel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 20 g salt
  • 150 g pesto
  • diverse kerner til drys

Sådan gør du

  • Bland mel, vand og gær og ælt dejen godt i 10 minutter. Det er nemt hvis du har en røremaskine, så kan dejen bare passe sig selv. 
    Ælt i yderligere 12 minutter ved højt tempo.
  • Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter.
  • Del dejen i 4 klumper og rul den så tyndt du kan.
  • Fordel pesto på dejen, og rul den sammen som en roulade. Træk forsigtig i rullen til ca. dobbelt længde.
  • Pensl med vand og vend rullerne i kerner.  
  • Lad rullerne efterhæve i 1-2 timer.
  • Bag i ovnen i 10-12 minutter ved 150 grader og lade rullerne køle af. 
  • Nyd dem som tilbehør til dit måltid!

Noter

TIP: denne universal dej, kan bruget til pizza, normale flutes, pitabrød mm. 
Du kan gemme den på køl i op til 6 dage!