Udskriv

Focaccia med tomat og rosmarin

Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid2 t
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g durummel
  • 400 g hvedemel
  • 15 små cherrytomater
  • 4 stilke frisk rosmarin
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 spsk. groft salt eller flagesalt
  • ½ dl olivenolie til toppen

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og rør honning, salt, olie og knust hvidløg i
  • Rør eller ælt melet i, og lade dejen hæve i en oliesmurt skål i 1 time
  • Læg bagepapir i en springform og fordel dejen i formen
  • Skyl og halvér tomaterne, og pres den godt ned i dejen
  • Drys med frisk rosmarin og chiliflager, og dryp med olivenolie
  • Lad brødert efterhæve i 30 minutter
  • Drys brødet med flagesalt, og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter til brødet er gyldent