Udskriv

Brownie med hindbærmousse

Ingredienser

Brownie

  • 90 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 15 kakaopulver
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 300 g blød brun farin
  • 2 æg

Hindbærmousse

  • 250 g frosne hindbær
  • 5 blade husblas
  • 30 g sukker
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 1/4 l piskefløde

Sådan gør du

Brownie

  • Knæk chokoladen i gryde ved lav varme og tilsæt smør. Smelt smør og chokolade, rør med jævne mellemrum. Lad chokoladen køle lidt af
  • Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en skål
  • Pisk æggene i en anden skål og tilsæt sukker og vaniljepulver. Rør ingredienserne sammen til de lige nøjagtig er blandet
  • Rør forsigtig den smeltede chokolade i æggeblandingen. Rør dernæst forsigtigt melblandingen i. Der må ikke være noget synligt mel
  • Hæld blandingen i en bageform og bag kagen vi 30 minutter ved 180 grader. Lad kagen køle af inden kommer hindbærmousse på. 
  • En brownie skal helst være fast på ydersiden og klæbrig og blød indeni, så hvis den ikke virker helt færdigbagt når du tager den ud af ovnen, er det meningen!

Hindbærmousse

  • Læg husblas i blød i 10 minutter
  • Kog hindbær, sukker og vaniljepulver op kort 
  • Klem husblassen fri for vand og rør den i hindbærblandingen til den smelter og lad det køle af
  • Pisk fløden til skum og vend lidt af skummet i gryden med hindbærmassen
  • Hæld nu forsigtigt hindbærmassen op i skålen med resten af flødeskummet og vend det sammen
  • Fordel hindbærmoussen på kagen og lad den stå i køleskabet i 3 timer inden der serveres så moussen kan sætte sig