Udskriv

Klassisk lasagne med grøntsager

Forb. tid1 t
Tilb. tid1 t 20 min
Samlet tid2 t 20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • ½ broccoli
  • 4 gulerødder, revet
  • 200 g champingnon
  • 300 g frossen spinat
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater (400g)
  • dl vand
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1,5 spsk. tørret timian
  • 1,5 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 tsk. rørsukker
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • olie til bruning
  • frisk basillikum
  • mornayssovs
  • 125 g lasagneplader
  • 200 g frisk mozarella

Sådan gør du

  • Sautér finthakket løg og hvidløg i en stor gryde i olie
  • Tilsæt kødet og lad det få en god brun farve
  • Skær champignon og broccoli i små skiver samt og gulerødderne samt tø spinaten op
  • Tilsæt grøntsagerne sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber
  • Lad kødsaucen simre en god times tid ved svag varme under låg
  • Læg lasagnen sammen i et ildfast fad med kødsauce i bunden, efterfulgt af mornaysovs og lasagneplader
  • Afslut med kødsauce og mornaysovs på toppen
  • Bag lasagnen ved 130 grader i 60 minutter. Fordel nu ost over og bag yderligere i 15-20 minutter ved 150 grader