Vietnamesiske vafler ala Banh Xeo

Normalvis er Banh Xeo en vietnamesisk pandekage, meeeeen i går smed jeg dejen i mit vaffeljern og det gik ren hjem. Vaflerne er lavet på kokosmælk, rismel, majsmel og gurkemeje. Som topping har jeg en masse grønt, bl.a. mango, avocado, bønnespirer, edemamebønner, mynte og lime. Derudover har jeg lavet en dip med fiskesauce, ingefær, hvidløg, chili og lime. Måske det er noget for dig?
Vietnamesiske vafler ala Banh Xeo
Antal: 4 personer
Ingredienser
Vafler ala Banh Xeo
- 3 forårsløg, finthakket
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 2 æg
- 200 g rismel
- 100 g majsmel
- 1-1,5 spsk. stødt gurkemeje
- ½ tsk. salt
- 1,5-2 dl. vand
- smagsneutral olie til stegning
Ideer til fyld
- gulrod
- mango
- bønnespirer
- spidskål
- edemamebønner
- frisk mynte
- frisk koriander
- rød peber
- agurk
- cashewnødder
- glasnudler
- lime
- avocado
Dip med fiskesauce
- 1 fed hvidløg
- 3 cm frisk ingefær, revet
- 2 cm frisk chili, finthakket
- ½ lime saften herfra
- 1 spsk. sukker
- 3 spsk. fiskesauce
- evt. lidt vand
Dip med soyasauce
- 1 fed hvidløg
- 3 cm frisk ingefær, revet
- 2 cm. frisk chili, finthakket
- ½ lime saften herfra
- 1 spsk. sukker
- 3 spsk. soyasauce
- evt lidt vand
Sådan gør du
Vafler ala Banh Xeo
- Kom alle ingredienser i en blender og blend til en lind masse.
- Varm et vaffeljern op med fedtstof (eller en pande hvis du vil lave pandekager) og bag dine vafler.
Fyld
- Snit alle grøntsager og brug det til fyld i dine vafler.
Dip
- Bland alle ingredienser.