Tomatrisotto med blomkål og chorizo
Tomatrisotto med blomkål og chorizo
Antal: 4 personer
Ingredienser
- smør eller olie til stegning
- 400 g risottoris
- 2 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 150 g champignon, grofthakket
- 300 g blomkålsris (finthakket blomkål)
- 2 dl hvidvin
- ca. 9 dl hønsebouillon (1,5 terning)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomatpure
- ½ citron, saften herfra
- 150 g chorizo i små tern (eller bacon eller anden pølse)
- 80 g frisrevet parmesan (gem lidt til topping)
- frisk basilikum
- 150 g cherry tomat
- salt og peber
Sådan gør du
- Sauter løg og hvidløg i en gryde med godt med smør (eller olie). Tilsæt champignon efter lidt tid og lad det stege med efterfulgt af blomkålssris.
- Tilsæt risottorisene og lad dem stege med et par minutter inden du tilsætter vinen. Lad vinen fordampe helt væk og tilsæt så tomatpure, hakkede tomater og citronsaft.
- Tilsæt nu hønsebouillon lidt ad gangen og spæd til efterhånden som det fordamper. Det tager ca. 25 minutter ved middel varme – risene må gerne stadig have lidt bid. Rør i det ofte!
- Svits nu chorizoen på panden, (du behøver ikke bruge fedtstof) så det bliver dejligt sprødt.
- Kort inden din risotto har den rette konsistens, tilsætter du parmesan, finthakket basilikum og chorizo.
- Smag til med salt og peber og pynt med cherrytomater, basilikum og parmesan.