Frokost & aftensmad,  Ikke-kategoriseret

Tomatrisotto med blomkål og chorizo

Indtil i går havde jeg endnu ikke forsøgt mig med en tomatrisotto, men så kom dagen hvor det skulle testes af! Jeg lavede min risotto med blomkålsris og svampe for at peppe den op med lidt grønt, og så brugte jeg chorizopølse i stedet for bacon for at give den ekstra smag. Det blev en cremet og smagfuld omgang, som jeg helt bestemt vil lave igen. Er du mere til en grøn ærterisotto, så ser med HER.

Tomatrisotto med blomkål og chorizo

Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • smør eller olie til stegning
  • 400 g risottoris
  • 2 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 150 g champignon, grofthakket
  • 300 g blomkålsris (finthakket blomkål)
  • 2 dl hvidvin
  • ca. 9 dl hønsebouillon (1,5 terning)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • ½ citron, saften herfra
  • 150 g chorizo i små tern (eller bacon eller anden pølse)
  • 80 g frisrevet parmesan (gem lidt til topping)
  • frisk basilikum
  • 150 g cherry tomat
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Sauter løg og hvidløg i en gryde med godt med smør (eller olie). Tilsæt champignon efter lidt tid og lad det stege med efterfulgt af blomkålssris.
  • Tilsæt risottorisene og lad dem stege med et par minutter inden du tilsætter vinen. Lad vinen fordampe helt væk og tilsæt så tomatpure, hakkede tomater og citronsaft.
  • Tilsæt nu hønsebouillon lidt ad gangen og spæd til efterhånden som det fordamper. Det tager ca. 25 minutter ved middel varme – risene må gerne stadig have lidt bid. Rør i det ofte!
  • Svits nu chorizoen på panden, (du behøver ikke bruge fedtstof) så det bliver dejligt sprødt.
  • Kort inden din risotto har den rette konsistens, tilsætter du parmesan, finthakket basilikum og chorizo.
  • Smag til med salt og peber og pynt med cherrytomater, basilikum og parmesan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *