Bagværk,  Morgenmad

Svampede gulerodsboller

SØNDAG
Godformiddag alle sammen! Jeg er i denne weekend på besøg hjemme hos mine forældre i Esbjerg, og det betyder morgenhygge! Derfor har min mor og jeg sammen bagt disse svampede gulerodsboller. Vi satte dejen over i går aftes, og lod den koldhæve i køleskabet for at tilføre den ekstra smag. Har i ikke alle de kerner, kan i nem skifte lidt ud i dem, og bruge dem i har. God søndag til jer alle!

Svampede gulerodsboller

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 15 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 3 gulerødder, revet
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • 1 håndfuld chiafrø
  • 1 håndfuld hørfrø
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. honning

Sådan gør du

  • Start med at røre gæren ud i vandet i en skål.
  • Tilsæt alle andre ingredienser og rør rundt med en ske, til det har en grødet konsistens.
  • Kom et vådt viskestykke over og sæt dejen i køleskabet og lad den hæve natten over.
  • Tænd ovnen på 230 grader. Brug en ske til at sætte dejen på en bageplade med bagepapir. Bag i 18-20 minutter, til de er gyldne og lyder hule når man banker på dem under bunden.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering