Svampede gulerodsboller

Godformiddag alle sammen! Jeg er i denne weekend på besøg hjemme hos mine forældre i Esbjerg, og det betyder morgenhygge! Derfor har min mor og jeg sammen bagt disse svampede gulerodsboller. Vi satte dejen over i går aftes, og lod den koldhæve i køleskabet for at tilføre den ekstra smag. Har i ikke alle de kerner, kan i nem skifte lidt ud i dem, og bruge dem i har. God søndag til jer alle!
Svampede gulerodsboller
Ingredienser
- 6 dl vand
- 15 g gær
- 500 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 100 g grovvalsede havregryn
- 3 gulerødder, revet
- 1 håndfuld solsikkekerner
- 1 håndfuld chiafrø
- 1 håndfuld hørfrø
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. honning
Sådan gør du
- Start med at røre gæren ud i vandet i en skål.
- Tilsæt alle andre ingredienser og rør rundt med en ske, til det har en grødet konsistens.
- Kom et vådt viskestykke over og sæt dejen i køleskabet og lad den hæve natten over.
- Tænd ovnen på 230 grader. Brug en ske til at sætte dejen på en bageplade med bagepapir. Bag i 18-20 minutter, til de er gyldne og lyder hule når man banker på dem under bunden.
