Svampede bananmuffins med chokolade

Du kender det sikkert – du har ikke fået spist det sidste bundt bananer, og de er begyndt at se lidt kedelige ud. De skal ikke gå til spilde, og derfor bager du en nem omgang bananmuffins med chokoladeglasur. Opskriften er lige til at gå til, så det er bare med at give det et skud! Med servering på disse fine røde tallerkener fra Le Creuset, kan du kun blive lækkersulten:) Grundet deres svampede struktur, holder disse muffins sig godt i flere dage i en lukket pose. Ellers kan du nem fryse dem ned, og hapse dem ved lejlighed! Velbekom!
Svampede bananmuffins med chokolade
Antal: 12 stk
Ingredienser
Dej
- 125 g brun farin
- 1 dl olie
- 2 æg
- 3 bananer
- 100 g mørk chokolade
- 175 g hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
Chokoladeglasur
- 1 spsk. smør
- 50 g mørk chokolade
Sådan gør du
Dej
- Start med at tænde ovnen på 200 grader. Pisk brun farin sammen med olie i en skål og tilsæt derefter æggene og pisk til det bliver cremet og lyst.
- Mos bananerne med en gaffel og hak chokoladen. Vend begge dele i æggemassen.
- Sigt mel, vaniljesukker, bagepulver og salt og vend det i dejen.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem i ovnen i 12-15 minutter. Brug en gaffel til at tjekke om der hænger dej ved. Når der ikke gør, er de gennembagte.
