Frokost & aftensmad

Spinatbundspizza med rodfrugter

I dag står den på en sund pizza uden kød med rodfrugtefyld. Jeg havde en rest frossen spinat i fryseren, og prøvede derfor at tilsætte den til dejen, så den fik en fin grøn farve – det fungerede rigtig fin! Som fyld brugte jeg gulerod, pastinak og rødbede hvilket gjorde pizzaerne super farverige! Skift evt. rodfrugtefyldet ud med normal pizzafyld og brug blot opskriften på spinatdejen. Du kan også nem bruge dejen til spinatboller, se dem HER. Velbekom!

Spinatbundspizza med rodfrugter

Forb. tid1 t
Tilb. tid20 min
Samlet tid1 t 20 min

Ingredienser

Pizzadej med spinat

  • 2,5 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sukker
  • ½ spsk. salt
  • 350 g hvedemel
  • 250 g fuldkorns hvedemel
  • 300 g frossen spinat

Pizzafyld

  • 2 gulerødder
  • 2 rødbeder
  • 2 pasinakker
  • 1 klump frisk mozarella
  • 2 spsk. hviløgskorn
  • 2 spsk. chili flager
  • tomat eller pizzasovs
  • rucola

Sådan gør du

Pizzadej med spinat

  • Rør gæren ud i vandet
  • Bland olie, sukker og salt i
  • Tø den frosne spinat op i en gryde og sigt væden fra
  • Kom spinaten i en minihakker eller blender eller hak den fint i hånden
  • Tilsæt nu spinaten til blandingen sammen med mel lidt efter lidt og ælt dejen godt
  • Dejen skal være glat og smidig. Dejen kan godt klistre ekstra grundet spinaten, tilsat da ekstra hvedemel til den ikke klistrer mere
  • Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter

Pizzafyld

  • Del dejen i 8 klumper og rul dem ud i 8 små runde pizzaer. Brug evt en tallerken eller skål som aftryk hvis du vil have dem helt runde
  • Smør tomat- eller pizzasovs på bundene og bag dem i ovnen i 5 minutter ved 200 grader varmluft inden fyldet kommer på
  • Skær gulerod, pastinak og rødbede i fine tynde skiver
  • Kom rodfrugterne på pizzaen sammen med frisk mozarella
  • Drys med hvidløgskorn og chiliflager eller andre krydderier
  • Bag pizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft
  • Server med rucola

Noter

Tip: Tag pizzaerne af bagepladerne og kom dem ned den på bunden af ovnen de sidste 5 minutter for at gøre bunden ekstra sprød!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *