Spinatbundspizza med rodfrugter

Spinatbundspizza med rodfrugter
Ingredienser
Pizzadej med spinat
- 2,5 dl lunken vand
- 25 g gær
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. sukker
- ½ spsk. salt
- 350 g hvedemel
- 250 g fuldkorns hvedemel
- 300 g frossen spinat
Pizzafyld
- 2 gulerødder
- 2 rødbeder
- 2 pasinakker
- 1 klump frisk mozarella
- 2 spsk. hviløgskorn
- 2 spsk. chili flager
- tomat eller pizzasovs
- rucola
Sådan gør du
Pizzadej med spinat
- Rør gæren ud i vandet
- Bland olie, sukker og salt i
- Tø den frosne spinat op i en gryde og sigt væden fra
- Kom spinaten i en minihakker eller blender eller hak den fint i hånden
- Tilsæt nu spinaten til blandingen sammen med mel lidt efter lidt og ælt dejen godt
- Dejen skal være glat og smidig. Dejen kan godt klistre ekstra grundet spinaten, tilsat da ekstra hvedemel til den ikke klistrer mere
- Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter
Pizzafyld
- Del dejen i 8 klumper og rul dem ud i 8 små runde pizzaer. Brug evt en tallerken eller skål som aftryk hvis du vil have dem helt runde
- Smør tomat- eller pizzasovs på bundene og bag dem i ovnen i 5 minutter ved 200 grader varmluft inden fyldet kommer på
- Skær gulerod, pastinak og rødbede i fine tynde skiver
- Kom rodfrugterne på pizzaen sammen med frisk mozarella
- Drys med hvidløgskorn og chiliflager eller andre krydderier
- Bag pizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft
- Server med rucola
Noter
Tip: Tag pizzaerne af bagepladerne og kom dem ned den på bunden af ovnen de sidste 5 minutter for at gøre bunden ekstra sprød!
