Frokost & aftensmad

Spicy grøntsagssuppe

Hvad siger i til en spicy grøntsagssuppe fyldt med sunde sager? Lyder det lokkende, så prøv denne opskrift med gulerod, kartoffel, tomat, peber, linser, broccoli og butterbeans. Det er en suppe fyldt med smag, da den er krydret med både spidskommen, kanel, cayennepeber og friskrevet ingefær, mums! Ønsker du den endnu mere spicy, kan du tilsætte lidt tørret eller stødt chili. Opskriften har jeg fundet på Menys, hjemmeside, der har de mange tips til sunde og nemme måltider. Det var alt herfra i dag, hav en god torsdag!

Spicy grøntsagssuppe

Forb. tid20 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid55 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. revet ingefær
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt cayenne peber (½ hvis du ikke vil have den for stærk)
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. peber
  • 4-5 gulerødder
  • 500 g tomater (ca. 6 stk)
  • 200 g peberfrugt
  • 250 g kartofler
  • 150 g røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 6-7 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse butterbeans (240 g drænet vægt)
  • 1 buket broccoli

Topping

  • græsk yoghurt, creme fraiche eller skyr
  • frisk persille
  • tørret chili

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og svits det i en stor gryde med olie. Tilsæt ingefær, spidskommen, kanel, cayennepeber, salt og peber. Sauter i 3 minutter.
  • Skær gulerod, tomat, kartofler og peber i grove tern og kom dem i gryden. Lad det svitse med i et par minutter inden du tilsætter hakkede tomater, grøntsagsbouillon og linser. Lad det simre i 30 minutter, eller til kartoflerne er møre.
  • Tilsæt nu små buketter af broccoli og dine butterbeans og lad det simre med i 5 minutter inden servering.
  • Anret suppen i skåle og top med græsk yoghurt og frisk persille. Nyd suppen med en bid brød.

Noter

Har du en rest til næste dag, kan du med fordel smide lidt mere vand i, når du varmer suppen op. Grøntsagerne suger nemlig en masse vand over natten 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering