Spicy grøntsagssuppe

Spicy grøntsagssuppe
Antal: 6 personer
Ingredienser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk. revet ingefær
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt cayenne peber (½ hvis du ikke vil have den for stærk)
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. peber
- 4-5 gulerødder
- 500 g tomater (ca. 6 stk)
- 200 g peberfrugt
- 250 g kartofler
- 150 g røde linser
- 2 dåser hakkede tomater
- 6-7 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse butterbeans (240 g drænet vægt)
- 1 buket broccoli
Topping
- græsk yoghurt, creme fraiche eller skyr
- frisk persille
- tørret chili
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint og svits det i en stor gryde med olie. Tilsæt ingefær, spidskommen, kanel, cayennepeber, salt og peber. Sauter i 3 minutter.
- Skær gulerod, tomat, kartofler og peber i grove tern og kom dem i gryden. Lad det svitse med i et par minutter inden du tilsætter hakkede tomater, grøntsagsbouillon og linser. Lad det simre i 30 minutter, eller til kartoflerne er møre.
- Tilsæt nu små buketter af broccoli og dine butterbeans og lad det simre med i 5 minutter inden servering.
- Anret suppen i skåle og top med græsk yoghurt og frisk persille. Nyd suppen med en bid brød.
Noter
Har du en rest til næste dag, kan du med fordel smide lidt mere vand i, når du varmer suppen op. Grøntsagerne suger nemlig en masse vand over natten 😉