Frokost & aftensmad

Sommersalat med nye kartofler, radiser og hvidløgsristede svampe

Reklame EAT GRIM
Hej med jer! I går stod menuen på denne sommersalat med nye kartofler, radiser, friske bønner, og en blanding af hvidløgsristede svampe, aubergine og løg. Alle grøntsager har jeg fået i en økologisk grøntsagskasse fra GRIM. I kassen er der en masse lækker (og finurlig formet) frugt og grønt som ellers skulle være smidt ud grundet urimelige skønhedsstandarder – fiks ik? Hvis du kunne tænke dig en grøntsagskasse og hoppe med på den grønne vogn, kan du med rabatkoden EMMAOLSENDK få 20% discount på din første kasse. Hav en dejlig weekend!

Sommersalat med nye kartofler, radiser og hvidløgsristede svampe

Forb. tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salat

  • 500 g nye kartofler
  • 150 g radiser
  • 200 g friske bønner
  • frisk salat
  • 1 aubergine
  • 150 g svampe (kanteraller, champignon, portobello)
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • frisk dild
  • frisk purløg

Dressing

  • 1,5 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. honning
  • 3 spsk. creme fraiche
  • salt og peber

Sådan gør du

Salat

  • Vask kartoflerne og kog dem møre i vand med lidt salt. Lad dem køle af efterfølgende og skær dem i halve.
  • Skær rødløg i tynde ringe. Skær også aubergine i tynde skiver og riv svampene i mindre stykker. Rist det hele på en pande med olie, salt og peber. Læg til side på en tallerken.
  • Kom de friske bønner i en gryde, og kog dem i 3-5 minutter til de er møre, men stadig har bid. Skær enderne af.
  • Skær radiser i tynde skiver og læg dem i et fad sammen med frisk salat.
  • Fordel også kartofler, bønner, de ristede svampe, aubergineskiver og løg i fadet.

Dressing

  • Bland alle ingredienser i en skål og smag til med salt og peber. Hæld den over salaten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *