Sommermuffins med mango og mascarpone creme

Sommermuffins med mango og mascarpone creme
Antal: 12 stk
Ingredienser
Muffins
- 125 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 125 g mandler, helt finthakket/kværnet
- 75 g smør, i tern ved stuetemperatur
- 125 g flormelis
- 2 æg
- ½ citron, skallen revet herfra
- 3/4 dl creme fraiche
- 100 g frisk mango, finthakket
- evt. friske bær til pynt
Mascarponecreme
- 110 g blåbær (fra frost)
- 90 g hindbær (fra frost)
- 100 g jordbær (fra frost)
- 200 g flormelis
- 600 g mascarpone
Sådan gør du
Muffins
- Forvarm ovnen til 180 grader. Si mel og bagepulver sammen i en skål og rør mandlerne i.
- Kom smør og sukker i en anden skål og pisk det lyst og luftigt med en håndmixer. Tilsæt citronskal og æggene et ad gangen og rør godt.
- Hæld de tørre ingredienser i skålen med smør og sukker, og tilsæt også creme fraiche. Pisk ved lav hastighed og vend så mangostykkerne deri.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem i 20-25 minutter. Lad dem køle helt af inden du pynter dem.
Macarponecreme
- Kom alle bær og sukker i en gryde få det til at simre ved middel varme. Fortsæt i 25-35 minutter, til det er tyknet, Lad det køle helt af og blend så til en puré.
- Kom mascarpone i en skål og hæld purén i lidt ad gangen imens du rører forsigtigt. Sæt cremem på køl i ca. 30 minutter, eller til den er fast nok til at sprøjte ud.
- Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den over dine muffins. Pynt med friske bær.
