Små foccacia med fyld

Små foccacia med fyld
Antal: 8 stk
Ingredienser
- 25 g gær
- 4 dl vand
- 100-150 g durummel
- 400 g tipo 00 hvedemel
- 3 spsk. olivenolie
- ½ tsk. sukker
- 1 tsk. salt
Fyld
- ½ dl olivenolie
- 1 håndfuld frisk rosmarin, finthakket
- 3 fed hvidløg
- salt og peber
- 1 håndfuld cherrytomater, i halve
- 1 stor kartoffel, i tynde skiver
- rosmarin til pynt
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt så olie, salt og sukker.
- Tilsæt durum mel (100 g) og tilsæt derefter tipo 00 hvedemel lidt ad gangen.
- Rør til dejen er blød og smidig og tilsæt evt. de sidste 50 g durummel, hvis den er for klistret.
- Lad dejen hæve under et rent viskestykke i skålen i 1 time.
- Hæld dejen ud på et bord og del den i 8 stykker og form dem til flade runde brød. Lad dem efterhæve på bageplade med bagepapir i 30 minutter.
Fyld
- Bland olie, hvidløg, rosmarin, salt og peber i en skål.
- Tryk huller i dejen med fingrene og pensel med olieblandingen.
- Fordel fyldet (kartofler, tomat, oliven, feta) på brødene som du vil og drys med flagesalt og frisk rosmarin.
- Bag i ovnen ved 220 grader almindelig ovn i ca. 20 minutter.