Salat med bagte gulerødder, feta og saltmandler


Salat med bagte gulerødder, feta og saltmandler
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 kg gulerødder,
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. honning
- 1 lille håndfuld friske krydderurter (fx rosmarin og timian)
- 75 g rucola
- 50 g saltmandler
- 70 g feta
- frisk citronsaft
- salt og peber
- evt. en honning-sennep-dressing (jeg bruger den fra Nicholas Vahe) eller en klassisk vinaigrette
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og skær dem i grove skiver.
- Fordel på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie og honning. Drys med finthakkede krydderurter, salt og peber.
- Bland det hele godt sammen og bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter. Lad dem køle af.
- Når gulerødderne er afkølet, kom dem da på et fad sammen med rucola. Top med feta og mandler og pres citronsaft ud over. Nyd salaten som den er og top evt. med honning-sennep-dressing eller vinaigrette.