Frokost & aftensmad,  Ikke-kategoriseret

Salat i glas (lynsyltet rødbede, kartoffelsalat og grillede squashstave)

Reklame EAT GRIM
I går modtog jeg endnu en grøntsagskasse fra EAT GRIM. Igen gemte der sig en masse skønne grøntsager i den, som heldigvis nåede min dørmåtte inden de blev smidt ud grundet overproduktion, forkert størrelse eller forkert udseende. Kassen bød blandt andet på nye danske kartofler, gulerødder, squash, frisk salat og rødbeder. Dette blev hurtigt tryllet om til denne omgang salat i glas, bestående af lynsyltet rødbede, kartoffelsalat, grillet squash og sprøde gulerødder. Det var alt herfra, god dag til jer!

Salat i glas

Forb. tid30 min
Samlet tid30 min
Antal: 1 person

Ingredienser

Lynsyltet rødbede

  • 1 rå rødbede
  • 1/4 dl eddike
  • ½ spsk. sukker

Kartoffelsalat

  • 6-8 nye små kartofler
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 1 tsk. dion sennep
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. sukker
  • ½ rødløg
  • salt og peber

Grillet squash

  • ½ squash
  • 1 fed hvidløg
  • olie
  • salt

Tilbehør

  • frisk salat
  • nye gulerødder
  • citron

Sådan gør du

Lynsyltet rødbede

  • Skræl og riv rødbeden og kom det derefter i en skål sammen med eddike og sukker. Lad det trække imens du laver kartoffelsalaten.

Kartoffelsalat

  • Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre og lad dem køle af. Kom dem derefter i en skål.
  • Hak rødløg fint og kom det ned til kartoflerne.
  • Rør creme fraiche, sennep, mayo og sukker sammen i en anden skål, og vend det i kartoffel- og rødløg blandingen. Smag til med salt og peber.

Grillet squash

  • Varm en pande op med olie og kom et fed hvidløg på.
  • Skær squashen ud i stave og steg dem på en pande (gerne en grillpande) sammen med et fed hvidløg. Drys med salt.

Anretning

  • Kom den syltede rødbede i bundet at et glas efterfulgt af frisk salat og derefter kartoffelsalat. Top med de grillede squashstave og smid eventuelt et par gulerødder og en skive citron i også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *