Rughapsere til madpakken

Rughapsere til madpakken!
Ingredienser
- 25 g gær
- 0,5 l lunkent vand
- 1 tsk. sukker
- 1½ tsk. salt
- ½ dl olie
- 6 dl groft rugmel
- 3,5 dl hvedemel
- 1 dl havreklid
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- ½ dl chiafrø
- 1 sammenpisketq æg
- kerner og frø til drys
Sådan gør du
- Kom lunkent vand i en skål, smuldr gæren heri og rør rundt, gerne i en røremaskine.
- Kom de andre ingredienser i, vent lidt med al hvedemelen og spæd til undervejs.
- Rør i 10 minutter ved mellemhastighed eller med håndkraft til dejen er smidig.
- Lad dejen hæve tildækket i en time.
- Form 10-12 flade boller og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Pensel med et sammenpisket æg og drys med kerner.
- Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 14-16 minutter til de er hule under bunden når du banker på dem.
