Bagværk

Rughapsere til madpakken

Her til aften har jeg bagt lækre sprøde rughapsere, som jeg kan tage med i min madpakke i morgen og resten ag ugen. De er dejlig grove, og kan nem bruges til sandwichbrød eller med en skive ost imellem. Brug den grovmel du har, bare forholdene er ca. de sammen. Frys halvdelen ned, så har du sikret næste uges madpakke også:) Prøv dem!

Rughapsere til madpakken!

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 0,5 l lunkent vand
  • 1 tsk. sukker
  • tsk. salt
  • ½ dl olie
  • 6 dl groft rugmel
  • 3,5 dl hvedemel
  • 1 dl havreklid
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • ½ dl chiafrø
  • 1 sammenpisketq æg
  • kerner og frø til drys

Sådan gør du

  • Kom lunkent vand i en skål, smuldr gæren heri og rør rundt, gerne i en røremaskine. 
  • Kom de andre ingredienser i, vent lidt med al hvedemelen og spæd til undervejs.
  • Rør i 10 minutter ved mellemhastighed eller med håndkraft til dejen er smidig. 
  • Lad dejen hæve tildækket i en time. 
  • Form 10-12 flade boller og lad dem efterhæve i 30 minutter. 
  • Pensel med et sammenpisket æg og drys med kerner. 
  • Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 14-16 minutter til de er hule under bunden når du banker på dem. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *