Bagværk,  Morgenmad

Rødbedeboller

Så er der bagt lækre luftige rødbedeboller sammen med min kære svigermoder, som er en mester til at bage! De er nemme at lave, og du kan bruge den mel du har, bare du bruger det samme forhold og ikke bruger for meget grovmel. Gør du det, vil de blive for tunge og hårde. Tricket for en luftig bolle er – hvis du har en røremaskine – at dejen skal være klistret når du sætter den til at hæve. Dvs. du skal passe på med at komme for meget mel i. Dejen skal røre i din røremaskine til den netop slipper siderne, men stadig sidder fast i bunden. Som i kan se på billedet ovenfor sammenlignet med billedet nederst, mister de en del farve i ovnen, men der er dog stadig ikke tvivl om, at det er rødbedeboller vi har gang i her 🙂 Nyd dem med smør, ost, eller andre lækkerier, velbekom!

Rødbedeboller

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Antal: 25 stk

Ingredienser

  • 350 g revet rødbede
  • 50 g gær
  • ½ l lunkent vand
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olie
  • 3 tsk, salt
  • 300 g hvedemel
  • 400 g fuldkorns speltmel
  • 200 g manitoba hvedemel
  • 1 æg
  • diverse kerner

Sådan gør du

  • Rør vand og gær sammen i en røremaskine eller brug en håndmixer.
  • Riv rødbede fint og tilsæt til skålen sammen med alle de andre ingredienser undtagen ægget. 
  • Rær i 10 minutter ved mellem hastighed til dejen slipper siderne men stadig sidder fast i bunden. 
  • Læg dejen på et melet bord og lad den hæve i 15 minutter. 
  • Form 25 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med et sammenpisket æg og drys med diverse kerner. 
  • Bag i ovnen til 15-25 minutter. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering