Rødbedeboller

Rødbedeboller
Antal: 25 stk
Ingredienser
- 350 g revet rødbede
- 50 g gær
- ½ l lunkent vand
- 1 tsk. sukker
- 2 spsk. olie
- 3 tsk, salt
- 300 g hvedemel
- 400 g fuldkorns speltmel
- 200 g manitoba hvedemel
- 1 æg
- diverse kerner
Sådan gør du
- Rør vand og gær sammen i en røremaskine eller brug en håndmixer.
- Riv rødbede fint og tilsæt til skålen sammen med alle de andre ingredienser undtagen ægget.
- Rær i 10 minutter ved mellem hastighed til dejen slipper siderne men stadig sidder fast i bunden.
- Læg dejen på et melet bord og lad den hæve i 15 minutter.
- Form 25 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med et sammenpisket æg og drys med diverse kerner.
- Bag i ovnen til 15-25 minutter.
