Frokost & aftensmad

Rød thaigryde med nudler og grønt

I går stod menuen på denne røde thaigryde med nudler og en masse grønt. Den er lavet med en smagfuld sauce af kokosmælk, rød karrypasta, ingefær, hvidløg, soya sauce og fiske sauce. Brug de grøntsager du vil, jeg brugte broccoli, gulerod, peber og sukkeræter. Til serveringen toppede jeg den med frisk koriander, forårsløg og lidt rødkål. Det var alt herfra, velbekom!

Rød thaigryde med nudler og grønt

Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g nudler
  • 2 rødløg, grofthakket
  • 1 broccoli (brug også gerne stilken)
  • 2 gulerødder, skåret i tynde stænger
  • 1 peberfrugt, skåret i tynde stænger
  • 125 g sukkerærter, halveret
  • 2 spsk. rød karrypasta
  • 2 cm frisk ingefær, revet
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 2 spsk. soya sauce
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2 tsk. sukker
  • olie til stening

Topping

  • 2 forårsløg, grofthakket
  • 1 håndfuld rød spidskål eller rødkål, finthakket
  • frisk koriander
  • lime, safter herfra

Sådan gør du

  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
  • Varm en dyb pande op med olie ved høj varme.
  • Steg grøntsagerne (løg, gulerod, broccoli, peber, sukkerærter) én ad gangen og læg dem derefter til side på en tallerken.
  • Kom lidt mere olie på panden og svits hvidløg, ingefær og rød karrypasta i et par minutter.
  • Tilsæt kokosmælk og lad saucen simre ved svag varme i 5 minutter. Smag til med sukker, soya- og fiskesauce.
  • Tilsæt grøntsager og nudler og bland rundt. Smag evt. til med salt og peber.
  • Nyd retten toppet med forårsløg, spidskål, frisk koriander og evt. lidt limesaft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *