Morgenmad

Risgrød med kokosmælk, ingefær og bagte blommer

Er du til smagen af kokos…? Er du til ingefær…? Elsker du generelt bare morgenmad og specielt grød? Så er denne risgrød lavet på kokosmælk og ingefær måske noget for dig.
Den er toppet med bagte blommer, hjemmelavet granola og kiwi. Sæt dine grødris i blød i vand allerede i aften, og biks så grøden sammen i morgen tidlig på bare 20 minutter. Grøden kan nydes både kold og varm, og det samme kan de bagte blommer. På billedet her, er grøden kold og har haft tid i køleskabet til at sætte sig. Spiser du den med det samme, er den mere “grødet”, hvilket også er rigtig lækkert. God lørdag.

Risgrød med kokosmælk, ingefær og bagte blommer

Forb. tid20 min
Ris i blød6 t
Samlet tid6 t 20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Risgrød med kokos og ingefær

  • 200 g grødris
  • vand til at sætte ris i blød
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ tsk. salt
  • 2 cm frisk ingefær, skrællet og revet

Bagte blommer

  • 4 blommer, halveret og uden sten
  • 1-2 spsk. sukker
  • 1 spsk. vand

Toppings

  • hjemmelavet granola (se link øverst)
  • kiwi

Sådan gør du

Risgrød med kokos og ingefær

  • Kom risene i en skål og dæk dem med vand. Lad dem stå i blød natten over (6-10 timer).
  • Skyl dem godt og si vandet fra.
  • Rør kokosmælken sammen, så den er ensartet og hæld den i en gryde sammen med risene. Tilsæt også ingefær og salt.
  • Kog op kort imens du rører og skru derefter ned for varmen. Lad grøden simre i 15-20 minutter, til den har den rette konsistens. Rør undervejs.

Bagte blommer

  • Halver blommerne og tag stenen ud. Kom dem i en skål sammen med sukker og vand og rør godt rundt.
  • Bag dem ved 150 grader almindelig ovn i 30-35 minutter. Hold øje, ikke alle ovne er ens! Tjek dem undervejs.

Anretning

  • Server grøden kold eller varm (her er den kold) og top med blommer, granola og kiwi.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering