Risgrød med kokosmælk, ingefær og bagte blommer

Den er toppet med bagte blommer, hjemmelavet granola og kiwi. Sæt dine grødris i blød i vand allerede i aften, og biks så grøden sammen i morgen tidlig på bare 20 minutter. Grøden kan nydes både kold og varm, og det samme kan de bagte blommer. På billedet her, er grøden kold og har haft tid i køleskabet til at sætte sig. Spiser du den med det samme, er den mere “grødet”, hvilket også er rigtig lækkert. God lørdag.
Risgrød med kokosmælk, ingefær og bagte blommer
Antal: 4 personer
Ingredienser
Risgrød med kokos og ingefær
- 200 g grødris
- vand til at sætte ris i blød
- 1 dåse kokosmælk
- ½ tsk. salt
- 2 cm frisk ingefær, skrællet og revet
Bagte blommer
- 4 blommer, halveret og uden sten
- 1-2 spsk. sukker
- 1 spsk. vand
Toppings
- hjemmelavet granola (se link øverst)
- kiwi
Sådan gør du
Risgrød med kokos og ingefær
- Kom risene i en skål og dæk dem med vand. Lad dem stå i blød natten over (6-10 timer).
- Skyl dem godt og si vandet fra.
- Rør kokosmælken sammen, så den er ensartet og hæld den i en gryde sammen med risene. Tilsæt også ingefær og salt.
- Kog op kort imens du rører og skru derefter ned for varmen. Lad grøden simre i 15-20 minutter, til den har den rette konsistens. Rør undervejs.
Bagte blommer
- Halver blommerne og tag stenen ud. Kom dem i en skål sammen med sukker og vand og rør godt rundt.
- Bag dem ved 150 grader almindelig ovn i 30-35 minutter. Hold øje, ikke alle ovne er ens! Tjek dem undervejs.
Anretning
- Server grøden kold eller varm (her er den kold) og top med blommer, granola og kiwi.
