Bagværk,  Søde sager

Rabarbersnitter med lakrids

Det er sæson for rabarber, så hvorfor ikke lave disse sprøde rabarbersnitter med et strejf af lakrids? Mørdejen er smørsød mens rabarberkompotten er dejlig syrlig – en god kombination! De er simple at lave, lige til at gå til! Opbevar dem et tørt sted, put dem endelig ikke i køleskabet, så bliver de bøde! Velbekom 🙂

Rabarbersnitter med lakrids

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 15 stk

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber i små skiver
  • 150 g sukker
  • 2 tsk. lakridspulver
  • 1 spsk. vanilkesukker
  • 1 spsk. vand

Mørdej

  • 250 g hvedemel
  • 80 g sukker
  • 80 g brun farin
  • 150 g havregryn, finvalset
  • 200 g smør, blødt
  • en knivspids salt

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • Skær rabarberen i små skiver og hæld dem i en gryde sammen med sukker, vaniljesukker, lakridspulver og vand. Lad det koge op kort, og lad det derefter stå ved lavere varme i 10-15 minutter, til det har en god konsistens. Lad det køle af. 

Mørdej

  • Smid alle ingredienser i en røremaskine eller rør det hele sammen i en skål med et piskeris. Dejen skal smuldre, det er helt normalt. 
  • påTryk halvdelen af dejen ud i en form å ca. 30×20 cm. Smør rabarberkompotten oven på i et jævn lag og slut af med at smuldre den anden halvdel af dejen ovenpå. 
  • Bag i ovnen i 30-35 minutter ved 180 grader til toppen er gylden og sprød. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *