Rabarbersnitter med lakrids

Rabarbersnitter med lakrids
Antal: 15 stk
Ingredienser
Rabarberkompot
- 300 g rabarber i små skiver
- 150 g sukker
- 2 tsk. lakridspulver
- 1 spsk. vanilkesukker
- 1 spsk. vand
Mørdej
- 250 g hvedemel
- 80 g sukker
- 80 g brun farin
- 150 g havregryn, finvalset
- 200 g smør, blødt
- en knivspids salt
Sådan gør du
Rabarberkompot
- Skær rabarberen i små skiver og hæld dem i en gryde sammen med sukker, vaniljesukker, lakridspulver og vand. Lad det koge op kort, og lad det derefter stå ved lavere varme i 10-15 minutter, til det har en god konsistens. Lad det køle af.
Mørdej
- Smid alle ingredienser i en røremaskine eller rør det hele sammen i en skål med et piskeris. Dejen skal smuldre, det er helt normalt.
- påTryk halvdelen af dejen ud i en form å ca. 30×20 cm. Smør rabarberkompotten oven på i et jævn lag og slut af med at smuldre den anden halvdel af dejen ovenpå.
- Bag i ovnen i 30-35 minutter ved 180 grader til toppen er gylden og sprød.
